fbpx

Battlefield 2042 officieel onthuld, wordt multiplayer only

EA heeft tijdens een livestream het langverwachte nieuwe deel in de Battlefield-reeks onthuld. Die heet Battlefield 2042 en verschijnt op 22 oktober voor zowel next-gen als current-gen. Zoals het er naar uitziet krijgt de game geen singleplayer campaign en wordt hij multiplayer only.

EA onthulde Battlefield 2042 met een spectaculaire CGI-trailer die vooral leek te focussen op grote multiplayer battles met veel voertuigactie. De info en beelden die afgelopen weken lekten, blijken overigens te kloppen: de oorlog wordt futuristisch en zet de VS tegenover Rusland tegen de achtergrond van een wereldwijde crisis.


Extreme weersomstandigheden duiken op en zorgen voor een nieuwe soort vernieling op de map. Zo zien we in de trailer een gigantische tornado die spelers, voertuigen en alles in zijn omgeving vernietigt. Volgens EA zullen ook zandstormen de kop opsteken.

Opmerkelijk: Battlefield 2021 lijkt af te stappen van een singleplayer campaign. In een persbericht bevestigt EA dat Battlefield 2042 de logische volgende stap is binnen de reeks en de ultieme multiplayer-sandbox ervaring wordt.

De game zal drie modi te bieden hebben bij launch: All-Out Warfare, Hazard Zone en een derde nog onbekende modus. All-Out Warfare is volgens EA de next-gen opvolger van Conquest en Breakthrough. Hierbij nemen 128 spelers (op pc en next-gen consoles) het tegen elkaar op op de grootste maps ooit.

Hazard Zone wordt een squad based speltype waar we binnenkort meer over te zien krijgen. De derde modus is volgens EA een “nieuw spannend speltype voor de franchise en een liefdesverklaring aan Battlefield-fans”. Die wordt onthuld op 22 juli tijdens EA Play Live. Dan toch een battle royale-modus?

Op 13 juni krijgen we alvast de eerste gameplay trailer te zien.

Wat vinden jullie ervan dat EA afstapt van singleplayer campaigns?

Een reactie achterlaten