fbpx

Detroit: Become Human heeft releasedatum beet

Detroit: Become Human draait volledig rond het maken van moeilijke keuzes. Quantic Dream hakt eindelijk zelf de knoop door wat betreft de releasedatum. Zoals beloofd verschijnt de game nog deze lente: de PS4-exclusive ligt op 25 mei bij ons in de rekken.

De Franse studio omschrijft de game als het meest ambitieuze project dat ze tot nog toe aandurfden. Deze neo-noir thriller vertelt het verhaal van drie androids die oorspronkelijk ontworpen zijn om te gehoorzamen. De drie machines krijgen menselijke gevoelens en worden geconfronteerd met de donkere kanten van de maatschappij.


Connor werkt diverse politiezaken waarin androids verwikkeld zitten. Kara focust zich op het ontsnappingsverhaal waarin ze al dan niet het kleine meisje in betrekt. Tot slot is er nog Markus, deze robot is de leider van de Android Revolutie. 

Spelers nemen de controle over deze drie personages en bepalen hun lot en dat van de mensen of androids waarmee ze in contact komen. De consequenties van jouw acties zijn zo navenant dat je zelfs scènes of delen van de game kunt missen. Belangrijke bondgenoten kunnen meegaan tot het einde van de game of al sterven bij de eerste ontmoeting. 

David Cage benadrukt dat het spel voor controverse kan zorgen aangezien het verschillende gevoelige onderwerpen aanhaalt die vandaag superactueel zijn. Hij hoopt dat Detroit: Become Human het gesprek over deze onderwerpen aanwakkert. 

Een reactie achterlaten