fbpx

Dead Space remake verschijnt 27 januari

Dead Space remake

Tijdens een livestream heeft ontwikkelaar EA Motive de releasedatum van de Dead Space remake onthuld. De horrorgame komt niet meer dit jaar, wel begin 2023. Op 27 januari om precies te zijn.

Volgens Phillippe Ducharme, Senior Producer of Dead Space, gaat de ontwikkeling van de game vlot vooruit. Tijdens de livestream toonde EA Motive tal van nieuwe technieken, die de studio gebruikt om deze remake naar een hoger niveau te tillen.


Zo gaf de studio meer inzicht in het design van de omgevingen, de creatie van beklijvende personages. Maar ook de belichting en de visuele effecten springen in het oog. Check de video’s onderaan dit bericht.

Al eerder maakte EA Motive bekend dat de game een volledig nieuw audiosysteem krijgt. Zo zal je aan de ademhaling en lichaamsgeluiden kunnen weten hoe het gesteld is met je personage.

De originele Dead Space verscheen in 2008 en vertelt het verhaal van Isaac Clarke die een ruimteschip moet repareren en daarbij wordt geconfronteerd met een legertje Necromorphs. De game werd ontwikkeld door Visceral Games dat ondertussen de deuren heeft gesloten.

Dead Space verschijnt op 27 januari naar PS5, Xbox Series X en PC.

 

 

 

Een reactie achterlaten