fbpx

EA toont eerste gameplay van Dead Space remake

Tijdens een livestream Motive Studio de eerste, vroege gameplay getoond van de Dead Space remake. De ontwikkelaar heeft ook heel wat nieuwe details gelost: zo kan je de Necromorphs op nog gruwelijkere wijze transformeren in een bloedfontein en  krijgt de held Isaac Clarke een stem. Hierboven kan je alvast de korte gameplaybeelden bekijken.

In de originele Dead Space was Clarke een stille protagonist. Niet zo in deze remake, want de ruimteverkenner krijgt een stem. Om zo trouw mogelijk te blijven aan het bronmateriaal, zal Clarke echter enkel spreken als hem iets gevraagd wordt. Of wanneer het logisch is gezien de situatie. De stem wordt verzorgd door acteur Gunner Wright, die ook te horen is in Dead Space 2 en 3.


Ook de gameplay krijgt heel wat wijzigingen. Zo wordt de combat er een stuk bloederiger op. Fans van de reeks zijn het natuurlijk gewend om Necromorphs wat ledematen armer te maken met de Plasma Cutter. Maar ook met de nieuwe wapens kan je stevig tekeer gaan tegen de monsters.

Dankzij het nieuwe dismemberment systeem zie je ook verschillende coole details tijdens je gevecht met de Necromorph. Zo verraadt de hoeveelheid vlees op de botten van het gedrocht hoeveel levenspunten het nog heeft.

Ook de gameplay van de anti-gravity scènes krijgen een make-over. De besturing wordt verbeterd zodat je betere controle over Clarke hebt tijdens het zweven.

Motive Studios vertelde dat het zo trouw mogelijk blijft aan het origineel. Het verhaal blijft grotendeels hetzelfde, al zal de studio het verouderde design en de besturing aanpassen aan de huidige standaarden. Ook zal de game hier en daar een paar toevoegingen krijgen.

Dead Speace staat gepland voor release in 2022 en komt naar PS5, Xbox Series en pc.

Een reactie achterlaten