fbpx

‘Dead Island 2 verschijnt nog dit najaar’

Dead Island 2

Is Dead Island 2 uit zijn graf verrezen en komt de zombiegame dan toch nog uit? Alles wijst erop. Volgens een nieuw gerucht is het zo ver en wordt de langverwachte sequel deze zomer onthuld. Sterker, hij zou dit najaar nog verschijnen op alle platformen.

Tijdens zijn podcast Sacred Symbols vertelde ex-IGN-journalist Colin Moriarty dat de game binnenkort opnieuw onthuld wordt. Van zijn bron heeft hij vernomen dat ‘Dead Island 2 deze zomer onthuld wordt en niet veel later verschijnt, vermoedelijk in september of oktober’.


Het is niet de eerste keer dat insiders laten vallen dat Dead Island 2 eraan komt. Eerder deelde ook Tom Henderson al dat de zombiekiller bijna af is en nog dit jaar onthuld wordt. Natuurlijk blijven het geruchten, al lijkt alles te wijzen in een nabije release.

Zo maakte uitgever Deep Silver vorig jaar tijdens een aandeelhouderspresentatie bekend dat de Dead Island 2 nog steeds in ontwikkeling was bij Dambuster Studios. De uitgever gaf ook een release window mee: het nieuwe fiscale jaar, dat eindigt op 31 maart 2023.

Dead Island 2 werd aangekondigd in 2014 met een vette trailer en was oorspronkelijk in ontwikkeling bij Yager Development. Niet veel later nam Sumo Digital die taak over en vanaf 2019 kreeg Dambuster Studios het project toegeschoven. Die kennen we vooral nog van de bedenkelijke shooter Homefront: The Revolution.

Als Dead Island echt deze zomer onthuld wordt, zal dat mogelijk op de showcase van THQ Nordic gebeuren. Die zou doorgaan op 12 augustus.

Een reactie achterlaten