fbpx

‘Dead Island 2 verschijnt mogelijk nog dit jaar’

dead island 2

Wie dacht dat Dead Island 2 al dood en begraven was, heeft het mis. De game is nog steeds in ontwikkeling bij Dambuster Studios en zit aardig op schema. Sterker nog: de zombiegame waarvan iedereen dacht dat hij geannuleerd was, zou nog dit jaar in de rekken kunnen liggen.

Dat beweert gamejournalist en insider Tom Henderson. In een YouTube video vertelt hij dat hij gesproken heeft met mensen die weet hebben van de ontwikkeling. En volgens zijn bronnen bevindt de game zich in zeer goede staat.


Volgens Tom Henderson krijgt de game ook een heraankondiging in de nabije toekomst. Een releasedate zou gepland zijn voor het vierde kwartaal van het jaar, al kan die nog opschuiven als de ontwikkeling nog op onvoorziene problemen stuit.

Henderson geeft zelfs wat details over de plot. Zo verklapt de man dat je op een vliegtuig zit als de uitbraak begint. Ook een van de passagiers is geïnfecteerd en vanzelfsprekend breekt de hel los op het toestel. Het vliegtuig crasht in Hollywood, maar als bij wonder overleef je de crash. En vanaf dat moment moet je zien te overleven in het rijk van de sterren.

Dead Island 2 werd aangekondigd in 2014 en was oorspronkelijk in ontwikkeling bij Yager Development. Niet veel later nam Sumo Digital die taak over en vanaf 2019 kreeg Dambuster Studios de ontwikkeling.

Eerlijk gezegd hopen wij dat uitgever Deep Silver voldoende quality assurance voorziet. Dambuster is immers bekend van Homefront: The Revolution. En gezien die game geen hoge toppen scheerde, hebben wij er niet zoveel vertrouwen in.

Hieronder nog eens de officiële en nog steeds bijzonder vette trailer waarmee de game werd aangekondigd op E3 2014.

Een reactie achterlaten