fbpx

Days Gone regisseur: “Als je van een game houdt moet je die aan full price kopen”

days gone photo mode

John Garvin, de creative director van Days Gone, heeft zich opnieuw uitgelaten over het feit dat er geen sequel komt op de game. In een nieuwe podcast van God of War bedenker David Jaffe was de regisseur bijzonder scherp. Zo vindt hij dat spelers geen recht hebben tot klagen over het schrappen van de sequel, als ze niet eens het volledige bedrag hebben neergeteld voor de game.

Tijdens de podcast op het YouTube-kanaal van David Jaffe waarschuwt Garvin dat zijn mening veel fans tegen de borst zal stoten. “Als je een game geweldig vindt, koop ‘m dan gewoon aan volle prijs. Ik hoor gamers heel vaak zeggen dat ze een titel aangeschaft hebben tijdens een sale of via PlayStation Plus. Natuurlijk weet je niet of je een game leuk gaat vinden tot je hem speelt. Maar klaag dan ook niet wanneer blijkt hij dat er geen sequel komt door de slechte verkoopcijfers bij de launch.”


Dergelijke verkoopcijfers zijn van groot belang voor de studio. Zo haalde Garvin ook een voorbeeld aan van Syphon Filter: Dark Mirror voor PSP: “Toen we Syphon Filter: Dark Mirror lanceerden, werden we ontmoedigd door de grootschalige piraterij. Sony was niet op de hoogte van het gevaar van piraterij voor de verkoop.

“We hebben Sony toen een torrent-website laten zien waar Dark Mirror al 200.000 keer gedownload was. Daar werd ik echt woest van, want dat is puur verlies voor onze studio.”

Toegegeven, de game aanschaffen via een sale of schaamteloos downloaden via eens torrent-website zijn nog twee heel verschillende dingen, maar hij heeft zeker een punt. Wat denken jullie? Was Days Gone de volle prijs waard? Wie heeft ‘m via een sale gespeeld?

Hieronder kan je het volledige interview bekijken. Het bewuste fragment start 2u en 42 min ver in de podcast.

Een reactie achterlaten