fbpx

Daarom kan je Friendly Fire niet afzetten in Helldivers 2

helldivers 2 friendly fire

Helldivers 2 is momenteel een van de populairste shooters op PS5 en PC. Toch is er één feature waar spelers al talloze discussies over gevoerd hebben: friendly fire. Die kan je niet afzetten en daar hebben de makers een goede reden voor.

Arrowhead Games, laat via de PlayStation Blog weten waarom Friendly Fire niet afgezet kan worden. Dat is volgens de ontwikkelaar om de wereld zijn geloofwaardigheid te geven. En om een komisch element toe te voegen tijdens de brute vuurgevechten.


Grote baas Johan Pilestedt zegt het volgende: “Alles in de wereld van Helldivers 2 moet consequent zijn en daarom is friendly fire essentieel. Als jouw kogels vijanden kunnen doden en vijanden jou kunnen doden, dan is het logisch dat jouw kogels ook je vrienden kunnen doden. Hetzelfde geldt voor de supply pods.”

“Het is bovendien best grappig als je per ongeluk je vrienden opblaast,” vertelt Pilestedt. “De hilariteit die voortvloeit uit een oorlogsincident zorgt voor een speelsheid die in realiteit natuurlijk een tragedie zou zijn. Maar binnen de grenzen van Helldivers 2 voegt het een leuke portie zwarte humor toe.”

Friendly Fire zorgt ook voor meer interactie tussen de spelers. Het helpt bij de positionering tijdens combat en promoot team play. Waar je in andere online games granaten kan werpen waar je wil, is dat niet zo in Helldivers 2. In deze game ga je sneller nadenken alvorens een explosief te gooien.

Of de makers ooit een optie zullen toevoegen om Friendly Fire uit te schakelen? Zo lijkt het niet op. Volgens Pilestedt verliest Helldivers 2 dan een van de elementen die het spel zo goed maken. Op dat moment zouden spelers ook gewoon worden om geen rekening te houden met Friendly Fire.

Dus vindt Pilestedt het beter om even te door te bijten in plaats van je vrienden in de rug te schieten.

REACTIES (1)

  1. Kotter

    Mooi zo laten inderdaad.

Een reactie achterlaten