fbpx

Cross-platform play eindelijk mogelijk op PS4

cross-platform

Het is een historische dag voor de gaming community. Sony heeft de digitale grenzen opengezet en cross-platform play toegelaten op de PlayStation 4. De uitgever wil eerst een test uitvoeren met Fortnite vooraleer de feature naar andere titels komt.

Momenteel is er een open beta verkrijgbaar voor Fortnite, die zowel gameplay, progressie en skins deelt op PS4, Xbox One, pc, Nintendo Switch, Android en iOS. Voor Sony is de beta ‘een manier om cross-platform uitvoerig te testen en ervoor te zorgen dat de feature het best speelt op PS4’, aldus John Kodera, PlayStation president. Enige nadeel: het is helemaal niet duidelijk hoe je kan deelnemen aan de beta.


Sony hield enorm lang het been stijf wat betreft cross-platform play. De laatste maanden werd er steeds vaker druk gezet, onder meer door grote uitgevers als Bethesda. Maar ook ontwikkelaars zoals Psyonix lieten een hele poos geleden al weten dat cross-platform play gemakkelijk te implementeren is.

Sony kon de vooruitgang dus niet meer stoppen. Op dit moment is de feature enkel beschikbaar voor Fortnite, al wil Kodera in de toekomst meer cross-platform titels zien:

“Cross-platform Play brengt een gigantische meerwaarde naar een game. Daarom willen we in de toekomst ons platform ook openstellen voor meerdere titels.”

Samen gaan jagen in Red Dead Redemption 2 met je pc-maten? Of een match FIFA 19 spelen tegen je Xbox-rivaal? Laat maar komen, Sony!

Een reactie achterlaten