fbpx

Bethesda zet Sony onder druk voor crossplatform play

Tijdens E3 heeft Bethesda aangekondigd dat zijn digitale cardgame The Elder Scrolls: Legends zowel naar Nintendo Switch, Xbox One en PlayStation 4 komt. Al kan dat moeilijkheden opleveren, want Sony is radicaal tegen cross-platform play. Nochtans heeft Pete Hines op QuakeCon al laten horen dat progressie in de game opgeslagen wordt via een Bethesda.net-account, op welke platform je ook speelt.

Pete Hines, de grote man van Bethesda, liet zijn intenties voor The Elder Scrolls: Legends vallen in een interview met Game Informer:


“We kunnen geen game creëren die overal werkt, behalve op dat ene toestel. We willen dus geen versie van Legends die compleet afgesloten is van de rest van de community. Dat gaat in tegen het concept van de game.”

Hoewel Pete Hines nergens expliciet Sony en PlayStation vermeldt, is het duidelijk dat de man wel naar de Japanse uitgever verwijst. Sony is namelijk de enige speler in de gaming industrie die volledige cross-platform play over alle platformen tegenhoudt. Kijk maar naar de heisa rond Fortnite, waarbij je Epic Games account, die je gebruikt op PS4, het niet toelaat om verder te spelen op de Nintendo Switch.

Dat soort taferelen wil Pete Hines absoluut vermijden. Om die reden blijft hij zeer sterk aan zijn standpunt vasthouden. Volgens hem valt er niet te onderhandelen over die voorwaarden:

“Wij viseren niemand in het bijzonder, maar we maken ons standpunt gewoon duidelijk. Dit is wat we willen en wat we voor ogen hebben. Iets anders gaat gewoon niet.”

Verder liet de man vallen dat het de bedoeling is om The Elders Scrolls: Legends te linken aan je Bethesda.net-account, op welk platform je de game ook speelt. Is er een platform die die link blokkeert, dan kan Bethesda zich genoodzaakt zien om The Elder Scrolls: Legends niet uit te brengen op dat platform.

Sony is bij dezen dus gewaarschuwd. Het wordt tijd om de grenzen open te zetten en gamers te verenigen in één community.

 

REACTIES (1)

  1. Yvan Lissens

    Ik heb een vraagje bij Crossplatform Play: Speel je dan nog steeds via het te betalen Playstation Network? Indien ja, dan vraag ik me af waarom Sony zo terughoudend is om het toe te laten. Sony is zijn beeld van ” achter de gebruiker te staan” stilaan aan het verliezen. Destijds, tijdens de voorstelling van de PS4, leek het erop dat Sony het begrepen had, ze leken te luisteren naar de gebruiker. Het heeft hun ook geen windeieren gelegd, ze verkochten dubbel zoveel Playstations dan dat er X-boxen verkocht werden. Met hun houding van tegenwoordig zijn ze hun voorsprong op de concurrentie stevig aan het verliezen. Na zoveel jaren hebben ze het nog steeds niet gesnapt en blijken ze meer gehoor te geven aan de roep van het dollarteken dan te luisteren naar de consument.

Een reactie achterlaten