fbpx

Fans woedend op Sony voor blokkeren van Fortnite crossplay

Fortnite

Vorige week verscheen Fortnite op Nintendo Switch. Voor veel spelers de uitgelezen kans om de game thuis te spelen op PS4 en onderweg over te schakelen naar de Switch-versie. Al steekt Sony daar een stokje voor, want het is onmogelijk je Epic-account te koppelen aan de Switch-versie als je al op PS4 speelt. Sony blijft Njet zeggen tegen crossplay. Ook voor Fortnite.

Niet verrassend, want voor games als Rocket League en Minecraft hield de uitgever ook het been stijf. Tot grote woede van de spelers, want zij zouden het geweldig vinden als ze hun Battle Royale-avontuur konden verder zetten op de Nintendo Switch.


De onvrede tussen Sony en de fans werd zelfs zo groot dat John Smedley, voormalig hoofd van Sony Online Entertainment, zich ook uitgesproken heeft over de kwestie. Hij verklaarde waarom Sony de cross-over niet toelaat:

btw when I was at Sony, the stated reason internally for this was money. They didn’t like someone buying something on an Xbox and it being used on a Playstation. simple as that. dumb reason, but there it is.

— John Smedley (@j_smedley) 18 juni 2018

Toch is Smedley ervan overtuigd dat Sony zijn standpunt bijstelt als er genoeg reactie komt. De uitgever heeft trouwens al laten weten dat het gerust wil luisteren naar de feedback van de fans om hun game-ervaring te verbeteren, dus laat jullie horen!

Een reactie achterlaten