fbpx

Controversiële shooter Six Days in Fallujah verschijnt in juni

Six days fallujah

De controversiële shooter Six Days in Fallujah heeft eindelijk een releasedatum beet. De game lanceert in early access op 22 juni op Steam. De eerste versie van de titel zal vier co-op missies bevatten voor 4 spelers.

Six Days in Fallujah is al sinds 2008 ontwikkeling en kreeg een hoop kritiek over zich heen. Zo vertelt de militaire shooter het verhaal van de Slag om Fallujah tijdens de oorlog in Irak. Hierbij probeerden duizenden Amerikaanse militairen de door Al Qaida ingenomen stad te heroveren.


De game brengt het bloederige conflict in beeld via verschillende perspectieven, waaronder de Amerikaanse troepen en Iraakse burgers die het opnemen tegen Al Qaida. Volgens verschillende ex-militairen zou de game de gruwel van de oorlog verheerlijken en geen authentiek verhaal brengen.

Konami was van plan om de shooter in 2010 uit te brengen, maar verkocht het project omwille van de vele kritiek. Twee jaar later ging de ontwikkelaar bankroet. Het project werd in 2021 opgepikt door Highwire Games. De trailer onderaan dit bericht belooft alvast intense actie.

De game verschijnt met 4 co-op missies voor vier spelers. De missies spelen af zich in stedelijke omgevingen, die proceduraal gegenereerd worden telkens je de game speelt. De vier missies beschikbaar bij de early access launch focussen vooral op de Amerikaanse mariniers tijdens de eerste dag van het conflict.

Later in de early access zullen spelers ook kunnen spelen als speciale troepen of de Iraakse militie. Verder zal Victura extra missies lanceren, geïnspireerd op waargebeurde verhalen uit het conflict. Uiteindelijk zou de game in 2024 moeten lanceren voor zowel pc als consoles.

Een reactie achterlaten