fbpx

CD Projekt Red veteranen werken aan online game in feodaal Japan

Dark Passenger game

Een handvol veteranen van de Poolse ontwikkelaar CD Projekt Red heeft de nieuwe studio Dark Passenger opgericht. Het eerste project van het bedrijf wordt een online ninja game tijdens de hoogdagen van feodaal Japan.

Aan het roer van Dark Passenger staan Jakub Ben en Marcin Michalski. Ben werkte als cinematic artist aan The Witcher 3, terwijl Michalski een animator was voor Cyberpunk 2077. Natuurlijk is er wat meer personeel aan de slag, want de eigen website beschrijft Dark Passenger als een mix van veteranen uit de industrie en jonge, getalenteerde specialisten.


In ieder geval wordt hun eerste game een interessant project. Hoewel we nog geen naam krijgen, zijn er al enkele details bekend. Zo wil Dark Passenger ‘een meeslepende online ervaring creëren, waarin samenwerking en rivaliteit centraal staan’. De game bevat bijgevolg ‘interpersoonlijke interacties, bondgenootschappen, uitdagende confrontaties en onverwachte gebeurtenissen’. Om elke match verrassend en uniek te maken, gebruikt de studio ook geavanceerde procuderele game-technologie.

Concreet wordt het spel een online multiplayer in first-person perspectief, met zowel co-op, PvP als PvE. Daarnaast wordt ook een ‘Locomotion systeem’ beschreven. Zo zouden spelers over afgevuurde pijlen van andere spelers kunnen rennen. En kunnen ze aan sneltempo muren opklimmen met behulp van accessoires als Shuko Claws.

Wat het arsenaal betreft, wordt er onderscheid gemaakt tussen katana’s, wakizashi’s, shurikens en allerlei ander snijtuig uit de wapenkamers van ninja’s en samoerai.

Momenteel wordt de ninja game ontwikkeld met Unreal Engine 5. Een releasedatum is nog niet gepland, maar de titel zou verschijnen voor PS5, Xbox Series X en pc.

Een reactie achterlaten