fbpx

Call of Duty: Warzone wordt launchgame voor PS5 en Xbox Series X

Schermafbeelding 2020 05 18 om 21.07.04

Uitgever Activision heeft bekendgemaakt dat Call of Duty: Warzone meteen verkrijgbaar zal zijn bij de launch van de PlayStation 5 en de Xbox Series X. De free-to-play titel begon als battle royale spin-off voor Call of Duty: Modern Warfare, maar wordt in de toekomst een vaste waarde voor de reeks. Zo zal elke update van Warzone ook geïntegreerd worden in elke nieuwe Call of Duty release.

De narrative director van Infnity Ward, Taylor Kurosaki, dropte het nieuws in een interview met Gamergen:


“Warzone wordt de rode draad die elke subfranchise van Call of Duty met elkaar verbindt. De battle royale modus blijft dan ook de constante, terwijl de formule elk jaar een update krijgt via de hoofdgames. Warzone zal er nog een tijdje zijn, dus de game krijgt ook meteen ondersteuning op next-gen consoles.”

Ondertussen blijft trouwens ook Modern Warfare loeihard gaan. De game zit ondertussen aan zijn derde seizoen, met een vierde seizoen onderweg.

Ook Epic Games maakte bekend dat hun battle royale-game Fortnite ook vanaf launch beschikbaar zal zijn op next-gen consoles. Dat we nog lang zullen kunnen blijven knallen, mag duidelijk zijn.

Een reactie achterlaten