fbpx

Call of Duty mogelijk meteen naar Game Pass

call of duty black ops

Na zo’n 1900 ontslagen en sluiting van verschillende Bethesda studio’s, zoekt Microsoft nu ook naar manieren om de Game Pass nieuw leven in te blazen. Zo zou het de nieuwe Call of Duty vanaf release op Game Pass willen gooien.

Dat Microsoft worstelt met Xbox is duidelijk. Niet alleen is de verkoop van Xbox Series-consoles laag, ook de gameverkoop valt tegen omdat alle titels meteen op Game Pass worden gezet. En ook daar heeft Microsoft een probleem: het aantal nieuwe Game Pass abonnees is aan het stagneren.


Microsoft overweegt daarom om de nieuwe Call of Duty vanaf release meteen op Game Pass aan te bieden. In een interview met Bloomberg suggereert Xbox-president Sarah dat alvast. Al is dat nog niet definitief: er zijn nog steeds tegenstanders die vrezen dat de verkoop van Call of Duty dan een stevige duik zal nemen.

Microsoft zou ook plannen hebben om de prijzen van de Game Pass binnenkort opnieuw op te slaan. De komst van Call of Duty naar de abonnementendienst zou hieraan gekoppeld worden.

Of de nieuwe Call of Duty nu echt vanaf release op Game Pass komt, komen we ongetwijfeld te weten tijdens de nieuwe Xbox Showcase.

Volgens geruchten wordt de nieuwe Call of Duty een Black Ops-game die zich gedeeltelijk afspeelt tijdens de Golfoorlog.

Een reactie achterlaten