fbpx

Bungie heeft live-service game Marathon uitgesteld tot 2025

Marathon

Onlangs vielen er een heleboel ontslagen bij Destiny 2 ontwikkelaar Bungie. Als gevolg van de ontslagronde, zou de studio zijn live-service game Marathon uitgesteld hebben naar 2025. Ook Destiny 2 uitbreiding The Final Shape zou verschuiven van februari 2024 naar juni 2024.

Het nieuws werd bekendgemaakt door Bloomberg, dat een uitgebreid artikel opstelde over de ontslagen bij Bungie. En hoewel Sony of de studio de uitstellen niet bevestigd hebben, laten de bronnen van Bloomberg weten dat zowel Marathon als de Destiny 2 uitbreiding intern uitgesteld zijn. Volgens de bronnen werd het nieuws immers bekendgemaakt bij het personeel van de studio.


Opvallend genoeg kreeg Marathon nooit een specifieke releasedatum, al maakt de game deel uit van Sony’s push in het live-service genre. Sony breidt trouwens een heel live-service offensief voor, want Haven Studio werkt aan Fairgame$ en Firewalk Studios heeft Concord in ontwikkeling.

Voorlopig zijn de details omtrent Marathon nog gering. De game zou een ‘scifi PvP extraction shooter’ worden, gebaseerd op de gelijknamige titel die Bungie al in 1994 uitbracht. Volgens Editorial Lead Brian Ekberg heeft de game ‘ hardnekkige, evoluerende zones, waarin spelers hun eigen verhaal kunnen creëren met elk nieuw potje dat ze spelen’.

Hier kan je de onthullingstrailer nog eens bekijken.

Een reactie achterlaten