fbpx

‘Bully 2 in ontwikkeling voor next-gen consoles’

Bully 2

Het is de week van de sappige geruchten, want na de potentiële onthullingsdatum van de PS5, circuleert nu ook een gerucht dat Rockstar momenteel sleutelt aan een vervolg op hun controversiële game Bully. Bully 2 zou in ontwikkeling zijn voor de PlayStation 5 en Xbox Scarlett.

Het begon allemaal toen spelers in GTA Online een easter egg gespot hadden naar Canis Canem Edit, ofwel de eerste Bully. Via de nieuwe Casino-update kan je je een penthouse aanschaffen, dat je naar eigen smaak kan uitdossen met allerlei luxe-artikelen. Eén van de schilderijen, die je tegen de muur kan plakken, heet frappant genoeg Canis Canem Edit.


De naam van een schilderij betekent an sich niets. Het zijn vooral de verdachte gebeurtenissen die erop volgden die argwaan wekken. Zo berichtte de Amerikaanse website Polygon over de easter egg. Weinig verrassend, ware het niet dat de url van het artikel behoorlijk vreemd was toen het bericht live ging. De adresbalk gaf ‘bully-sequel-announced-fall-2020-news-embargoed-do-not-publish’ weer. Achteraf liet de website weten dat het om een mopje ging, maar sommige lezers waren niet overtuigd.

Enkele dagen geleden liet YouTube-knaal SWEGTA dan weer vallen dat Bully 2 effectief in ontwikkeling is voor next-gen hardware. De bron van het kanaal zou iemand van Rockstar Games zelf zijn. Uiteraard is één bron altijd wat twijfelachtig, maar niet veel later rapporteerde ComicBook ook dat Bully 2 in ontwikkeling is. Iets wat de site vernam via zijn eigen bronnen.

Natuurlijk valt de waarheid van de statements niet te controleren. Daarnaast is het ook zo dat geruchten over toekomstige Rockstar-titels om de haverklap opduiken. Zo lekte er een waslijst aan details van GTA VI. Toch houdt Bully 2 als eerste next-gen game van Rockstar wel steek, aangezien de ontwikkelaar met dat spel kan testen wat de nieuwe hardware in huis heeft.

Een reactie achterlaten