fbpx

‘GTA 6 speelt zich af in Vice City en is next-gen only’

GTA VI

Via Reddit is een overload aan details opgedoken van GTA 6. De game heeft als codenaam ‘Project Americas’ en zou zich afspelen in Vice City én een nieuwe stad die gebaseerd is op Rio de Janeiro. Het verhaal is geïnspireerd op de Netflix-reeks Narcos: als wannabe drugsbaron Ricardo moet je over een tijdspanne van 20 jaar opklimmen in de rangen van een drugskartel. GTA 6 zou ontwikkeld worden voor next-gen consoles.

De waslijst aan weetjes werd gelekt door redditor JackOLantern1982 die de informatie kreeg van een interne bron bij Rockstar. Verschillende elementen komen overeen met eerder gelekte details, dus zullen de grote lijnen wel kloppen. Hoewel, dit blijft echter een gerucht, dus niet alles staat rotsvast.


De planning van GTA 6 begon in 2012, al startte de ontwikkeling pas in 2015. Alle afdelingen van de studio werken mee aan het project, dus uiteindelijk wordt de game een productie van Rockstar Worldwide Studios, die onder de codenaam van Project Americas in ontwikkeling is.

Volgens het lek speelt de game zich grotendeels af in Vice City, de Miami-versie van Rockstar, tijdens de seventies en eighties. Gezien de tijdspanne van 20 jaar, zal de visuele stijl van gebouwen en auto’s doorheen de game veranderen. Naast Vice City, zakken spelers ook af naar Brazilië, waar ze een nieuwe locatie mogen bezoeken die gebaseerd is op Rio de Janeiro. Een handvol missies speelt zich zelfs af in Liberty City, al mogen we die stad niet vrij verkennen.

In tegenstelling tot GTA V, zou de volgende telg slechts één hoofdpersonage hebben. Ricardo is een wannabe drugsbaron, die zichzelf nog moet bewijzen. Je start als drugskoerier die cocaïne moet smokkelen van de nieuwe Braziliaanse locatie naar Vice City. Gaandeweg moet je je netwerk van contacten uitbreiden en je eigen business etaleren om zo een gerespecteerd lid binnen het kartel te worden.

Volgens het lek speelt ook Kacey, een secondair personage, een belangrijke rol en worden er thema’s zoals HIV en de immigratiecrisis aangesneden. Er zou zelfs een fictionele versie van Fidel Castro opduiken en ook een gigantische gevangenis staat op de bucketlist. Wij gokken voor een epische prison break.

GTA 6 serveert volgens de informatie een mix van realisme en arcade gameplay. De gameplay zal dus nooit zo realistisch worden als Red Dead Redemption 2. Op vlak van presentatie zou de game Red Dead 2 dan wel overtreffen. Zo worden weersomstandigheden een belangrijk element van de game. Omdat ze allicht je drug runs compleet om zeep kunnen helpen. Daarnaast heeft de game een volledig economisch systeem. Zoals gezegd zullen gebouwen en voertuigen door de jaren heen evolueren. Oudere wagens zijn in de tweede helft van het spel dus duurder, omdat ze zeldzamer worden.

Zoals in GTA Online, vereist het opbouwen van je drugs imperium natuurlijk heel wat werk. Gameplay zal gelijkaardig zijn, maar ook veel uitgebreider. De basis voor het systeem komt zelfs al uit Vice City Stories, met tal van toevoeging, extra’s en extensies. Fans van GTA Online zullen trouwens opmerken dat ook Martin Madrazo een comeback maakt. Althans zijn jongere versie. Zijn vader was immers een invloedrijke drugsbaron in die periode en je zal dan ook een paar missies voor de Madrozo familie ondernemen.

Wat betreft wapens, wil Rockstar volgens het lek meer realisme. Zo zal Ricardo slechts enkele wapens met zich mee kunnen dragen. Vergelijkbaar met Red Dead 2, dus. Om die reden ga je altijd op pad met een persoonlijk voertuigen. Extra accessoires en wapens kan je wegstoppen in de koffer. Zelfs kogelwerende vesten kan je in je kofferbak leggen. Cool is dat de dingen nu zichtbaar zijn als je ze draagt. Je krijgt dus niet alleen een ‘pantser-balkje’ te zien.

Last, but not least is er nog de audio waarmee Rockstar ons wil onderdompelen in de jaren ’70 en ’80. Radiostations spelen een waaier aan muziek uit de tijd, maar ook de dialogen worden tot in de puntjes verzorgd. Zak je af naar Brazilië, dan wordt er bijvoorbeeld enkel Portugees gesproken en zal je ondertitels moeten lezen om alles te verstaan. In Vice City vind je dan weer een mix van nationaliteiten, waardoor burgers zowel Amerikaanse als Portugese scheldwoorden naar je hoofd kunnen slingeren.

GTA 6 zou in ontwikkeling zijn voor PS5 en Xbox Project Scarlett. Voorlopig dus geen pc. En ook geen huidige consoles meer. Een releasedate is nog bekend. Al hebben wij al gokjes zien passeren voor 2022-2023.

REACTIES (2)

  1. Damadtree

    Klinkt allemaal heel goed. RDR2 ging voor mij een tikkeltje te ver naar het realisme toe en is hun enige console game waar ik niet helemaal aan verslaafd geraakte. Moet hem tot op heden nog steeds grotendeels uitspelen… In Vice City heb ik dan weer helemaal zin, perfecte keuze na GTA5. En daarna hopelijk weer eens iets in de stijl van San Andreas! Een nieuwe Bully mag ook altijd nog 🙂

  2. Dimitrie

    Hopelijk komt het wel nog uit voor pc want ik heb geen zin om een ps5 te kopen.

Een reactie achterlaten