fbpx

Britse retailer annuleert 1000 Xbox Series X aankopen van scalpers

Xbox Series X voorraad

Niet alleen gamers, maar ook winkelketens vinden het vervelend dat scalpers aan de haal gaan met een volledige stock aan PS5- en Xbox-consoles. Om die reden heeft de Britse retailer Very zowat 1.000 aankopen voor de nieuwe Xbox Series X geannuleerd. De winkel was te weten gekomen dat alle orders geplaatst waren door scalpers.

Vorige week liet de scalpersbende van CrepChiefNotify al weten dat het dankzij het gebruik van bots zo’n 3.500 PS5-consoles gekocht had om met woekerwinsten door te verkopen. Niet veel later bleken ze aan de haal te zijn met 1.000 Xbox Series X consoles.


Via insider informatie was de bende te weten gekomen dat retailer Very vorige zondag een nieuwe voorraad consoles te koop zou zetten op de webshop. Met behulp van botsoftware slaagde de groep erin om het merendeel van die voorraad opnieuw te claimen. En met de nodige opschepperij deelde ze haar zege op Facebook.

Maar dat was buiten het management van Very gerekend. De winkelketen liet weten dat alle pre-orders, die afgelopen zondag geplaatst waren, ongeldig zijn. Zo bleek het volgens de winkel om een technische fout te gaan. Very kan bijgevolg de toestellen niet leveren omdat het niet over een dergelijke voorraad beschikt.

Very liet weten dat alle betalingen teruggestort worden en verontschuldigde zich alvast voor de verwarring. Of het statement klopt, blijft nu wel de vraag. Had de keten effectief geen voorraad? Of wilde hij gewoon de scalpers een hak zetten? Uiteraard sneu voor gamers die een console besteld hadden voor zichzelf, maar kom, elke console die niet naar scalpers gaat, is een slag thuis…

Een reactie achterlaten