fbpx

Bloodborne 2 én remaster van origineel in de maak voor PS5

Bloodborne

Dat project waar PlayStation Studio Bluepoint Games momenteel aan werkt? Dat is mogelijk een next-gen sequel op PS4-exclusive Bloodborne. De Amerikaanse studio zou ook een remaster van de originele titel naar PS5 willen brengen. Althans als we een nieuw gerucht mogen geloven.

De info komt van voormalig IGN-reporter Colin Moriarty, die de podcast Sacred Symbols presenteert. In de nieuwste aflevering deelt hij dat Bluepoint Games momenteel werkt aan PS5-versie van Bloodborne. Wanneer die af is, zou de studio meteen beginnen aan Bloodborne 2. Die sequel wordt dan het eerste onafhankelijke project van de studio.


Of het verstandig is om de ontwikkeling van een sequel niet aan From Software te geven? Bluepoint Games leverde uitstekend werk af met de Demon’s Souls Remake. Als de studio daarnaast ook een PS5-remaster van Bloodborne kan afleveren, heeft-ie ongetwijfeld genoeg ervaring om van Bloodborne 2 een geslaagd project te maken.

De rechten van Bloodborne zijn bovendien in handen van Sony, dus heeft de uitgever helemaal geen verplichtingen ten opzichte van From Software. Tel daarbij dat Bluepoint Games nu tot de PlayStation Studios behoort en de ontwikkelaar is eigenlijk de perfecte kandidaat voor een Bloodborne sequel.

Natuurlijk blijft het allemaal een gerucht tot we officiële bevestiging krijgen van Sony, maar Bloodborne fans hebben dus mogelijk iets om naar uit te kijken.

Een reactie achterlaten