fbpx

HPTO

BioWare verliest opnieuw twee veteranen van de studio

bioware

Opvallend nieuws uit de stal van BioWare, de ontwikkelaar van Mass Effect, Anthem en Dragon Age. De studio neemt afscheid van zowel general manager Casey Hudson en Mark Darrah, uitvoerend producent van de Dragon Age reeks.

Casey Hudson begon bij de studio als junior technical artist in 1998, maar werd vooral bekend als regisseur van de Mass Effect trilogy. In 2014 verliet Casey BioWare, maar 3 jaar later vond hij zijn weg terug. En nu laat hij de studio weer achter zich. Via een statement laat hij weten dat hij zich vooral wil toeleggen op eigen projecten.


Fans van BioWare zijn verdeeld over zijn vertrek. Zo heeft hij met Mass Effect één van de beste trilogieën in gaming op zijn naam staan. Al verwijten veel gamers hem ook voor het zwakke einde van Mass Effect 3.

Ook Mark Darrah zet een stapje opzij voor de nieuwe generatie. De uitvoerend producent van Dragon Age is er al bij sinds Origins en laat zijn positie over aan Christian Dailey, die de franchise nu in goede banen moet leiden. Matthew Goldman blijft wel Creative Director van de reeks, dus hopelijk verandert er niet al te veel.

Of het vertrek van beide ontwikkelaars een invloed zal hebben op lopende projecten? Dat zal de toekomst uitwijzen. Van de nieuwe Mass Effect hebben we nog niets gezien, al houden veel gamers hun hart al vast voor Dragon Age 4.

De laatste titel maakt trouwens zijn opwachting op The Game Awards. Verwacht nog geen gameplay, maar eerder een nieuwe dev diary met concept art.

Een reactie achterlaten