fbpx

Binnenkort te koop? Custom zwarte faceplates voor PS5

PS5 zwarte faceplates

De PlayStation 5 is officieel alleen verkrijgbaar met witte faceplates, al dromen heel wat gamers van een console met een ander kleurtje. Het Canadese bedrijf Dbrand lanceert daarom matzwarte faceplates voor Sony’s console. En die zouden nu al in productie gaan.

Een prijs voor de zwarte faceplates is nog niet bekend, omdat Dbrand pas wil starten met pre-orders als er voldoende stock is. De release staat gepland voor begin 2021. Wie op de hoogte wil blijven of een pre-order wil plaatsen, kan hier alvast zijn mailadres achterlaten.


PS5 zwart

Opvallend is dat Dbrand niet vermeld of het een officiële licentie heeft verkregen om de PS5 faceplates te verkopen. Begin november bood de Engelse website PlateStation5.com immers ook al een waaier aan custom faceplates aan, maar de verkoop werd stopgezet door Sony wegens een inbreuk op de intellectuele eigendomsrechten van de uitgever.

Of dit Canadese bedrijf ermee gaat wegkomen, blijft dus ook de vraag. In ieder geval laat Dbrand zich niet afschrikken door een mogelijke rechtszaak met Sony. Toen een gebruiker op Reddit wees op een mogelijk geschil met de uitgever, zei een chatbot van het bedrijf simpelweg: “We encourage them to try.”

Ballsy. En daarom krijgt het verhaal ongetwijfeld nog een staartje.

maxresdefault

Een reactie achterlaten