fbpx

Bigben Interactive kondigt V-Rally 4 aan

Als een donderslag bij heldere hemel onthult uitgever Bigben Interactive V-Rally 4. Waarom deze aankondiging zo speciaal is? Het vorige deel uit de befaamde rallyreeks dateert van 2002. Het spel wordt ontwikkeld door Kylotonn Racing Games, de Franse studio achter WRC 7 en TT Isle of Man.

Het spel zal meer dan vijftig verschillende voertuigen bevatten. Spelers kunnen hun favoriete voertuigen verzamelen, upgraden en volledig aanpassen. Drie voertuigen die er al zeker inzitten zijn de Porsche 911 Safari, een Ford Mustang en de Ford Fiesta RS RX.


De eerste V-Rally verscheen in 1997 voor de PlayStation 1. De game was toen best revolutionair voor het genre dankzij de de verschillende speltypes, het virtueel uitwerken van bestaande parcours en vooral het realistische gevoel van de bolides. V-Rally 4 zal trouw blijven aan de identiteit van de reeks en probeert de perfecte balans te vinden tussen sensatie, presentatie en simulatie.

De sleutelkenmerken voor V-Rally 4 zijn:

  • Rally: van Afrika tot Sequoia Park en Japan, reis de wereld rond op verschillende aartsmoeilijke parcours in extreme weersomstandigheden (zoals sneeuw, ijs en modder).
  • Extreme-Khana: beheers vaardigheden zoals precisie en het driften om niet in de valkuilen van een parcours te sukkelen.
  • V-Rally Cross: neem het op tegen zeven tegenstanders en laat ze in het zand happen op de stofferige parcours.
  • Buggy: spring in een dit allround voertuig en win de race in diverse ruige tracks.
  • Hillclimb: race als eerste naar de top terwijl je aan het stuur zit van een krachtige bolide.

V-Rally 4 verschijnt in september voor PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch en pc.

Een reactie achterlaten