fbpx

Bethesda: ‘The Elder Scrolls 6 zit nog maar in design fase’

The Elder Scrolls VI

Dat we nog een tijdje moeten wachten op The Elder Scrolls 6 staat buiten kijf. Het lijkt er zelfs op dat we nog zeker drie jaar moeten wachten. Todd Howard, de directeur van Bethesda Games Studios, heeft laten weten dat de game zich nog in de design-fase bevindt.

Howard deelde het nieuws via een interview met de Britse krant The Telegraph. De game wordt gebouwd met de Creation Engine 2. Maar aangezien diezelfde engine momenteel ook voor Starfield gebruikt wordt, zal de ontwikkeling van The Elder Scrolls 6 daarop voortbouwen.


“De Creation Engine 2 is gebouwd voor beide games. Het is onze nieuwe tech-basis,” vertelt Howard in het interview.”The Elder Scrolls 6 kan je nog beschouwen als een game in de designfase, aangezien het gros van het werk nu in het teken staat van Starfield. Na Starfield zullen we de engine nog moeten upgraden voor The Elder Scrolls 6.”

Verdere details werden niet gelost, al wil Howard dat de nieuwe The Elders Scrolls, zoals Skyrim, zo’n 10 jaar gespeeld zal worden. Bovendien start de volledige ontwikkeling pas als Starfield in de rekken ligt. En gezien de release voor die game pas gepland staat voor november 2022, ligt The Elder Scrolls 6 nog lang niet in de rekken.

Toch is er één zekerheid. Zoals Starfield, wordt ook The Elder Scrolls 6 een Xbox exclusive. De game zal dus enkel op pc en Xbox Series te spelen zijn…

Een reactie achterlaten