fbpx

Bethesda heeft realistisch-futuristische visie voor Starfield

starfield

Waarom Starfield er niet extreem futuristisch uitziet? Daar heeft Bethesda Games een goede reden. De game volgt namelijk een visie, die de ontwikkelaar NASA-punk noemen. De science fiction designs vertrekken altijd vanuit hedendaagse tech.

Tijdens een interview met Xbox Wire, gaf Starfield Lead Artis Istvan Pely wat meer uitleg bij deze visie. Zo wilde het team dat de game altijd geloofwaardig en herkenbaar zou zijn: “Toen we de esthetische look aan het vastleggen waren, stoten we op het concept NASA-punk. Daarmee wilde we scifi-avontuur beschrijven dat bescheiden, maar toch herkenbaar was. Daarom lijkt de game ook zo realistisch. We zijn vertrokken van de huidige ruimtevaart technologie als inspiratiebron.’


Opvallend is dat de term NASA-punk ook snel geïnterpreteerd werd door het team. Het volledige art team creëerde op basis van dat begrip concepttekeningen die verrassend dicht bij elkaar aanleunden. En op die manier bleven alle ontwikkelaars dezelfde stijl in hun werken behouden.

Zo extreem als Mass Effect wordt het dus niet, al zal Starfield wel een paar coole elementen hebben. De game speelt zich namelijk af in het jaar 2330, in de nasleep van de Colony War tussen het Freestar Collective en de United Colonies. Er heerst een ongemakkelijke vrede, die bij het minste conflict kan escaleren. Natuurlijk zijn er ook kleinere vijandelijke groepen zoals piraten, huurlingen, fanatici en meer.

Een reactie achterlaten