fbpx

Bedenker van Resident Evil wil geen horrorgames meer maken

Mikami

Shinji Mikami, de bedenker van de immer populaire Resident Evil-reeks, wil niet langer survival horrorgames maken met zijn nieuwe studio. Dat is ook de reden waarom hij vertrok bij Tango Gameworks, onder Bethesda.

Afgelopen maand raakte bekend dat Mikami de nieuwe studio Kamuy had opgericht, nadat hij in februari Tango Gameworks had verlaten. In een interview met Automaton vertelt de veteraan dat hij acht jaar worstelde met de idee om de studio te verlaten. Hij voelde zich moreel verplicht om te blijven werken aan de projecten van Tango Gameworks.


Onder Bethesda maakte Mikami The Evil Within 1 en 2, Ghostwire: Tokyo en de kleurrijke actiegame Hi-Fi Rush. Uiteindelijk koos hij ervoor om Tango te verlaten, deels omdat hij survival-horror games achter zich wilde laten. Al is dat ironisch genoeg wel het genre waarmee hij bekend werd.

Mikami wil nu met zijn nieuwe studio kleinere games creëren met kortere ontwikkelingsperiodes, in samenwerking met jongere ontwikkelaars. Het lijkt erop dat Mikami met zijn nieuwe studio dus kiest voor een indie aanpak.

Over het eerste project van de studio weten we voorlopig niets, maar Mikami gaf in 2020 aan dat hij een waaier aan ideeën heeft. En die zijn veel breder dan survival-horror alleen.

Een reactie achterlaten