fbpx

Battlefield 2042 stopt met ondersteuning voor Hazard Zone

Battlefield 2042

EA DICE heeft bekendgemaakt dat het de Hazard Zone van Battlefield 2042 niet langer zal ondersteunen. De modus die pas zes maanden geleden lanceerde, blijft speelbaar, maar wordt niet meer ondersteund met nieuwe maps of content. Alle plannen worden geschrapt.

EA DICE kondigde het nieuws aan tijdens de laatste development update. De ontwikkelaar had naar eigen zeggen grote ambities en verwachtingen voor de modus, maar geeft toe dat het nooit echt zijn juiste plek heeft gevonden binnen Battlefield 2042. De makers hebben ook andere prioriteiten.


Dat het eerder gaat om een nijpend gebrek aan resources lijkt ons meer aannemelijk. Na de desastreuze launch van Battlefield 2042 moest EA DICE alle hens aan dek zetten om de vele problemen en bugs op te lossen.

Zo werd het eerste seizoen van Battlefield 2042 al uitgesteld naar deze zomer, zodat de makers zich konden focussen op andere problemen zoals het toevoegen van een scorebord en voicechat. En nu worden ook alle plannen voor de Hazard Zone modus geschrapt.

Dat Battlefield 2042 de verwachtingen niet kan inlossen en daar nu wordt op afgerekend door EA, zoveel staat vast. Zo bereikten het aantal spelers een historisch dieptepunt. EA wou de shooter eerst free-to-play maken om de financiële schade enigszins te beperken, maar lijkt daar nu van afgestapt.

EA zou wel al groen licht gegeven hebben om de volgende Battlefield te ontwikkelen. Nieuwer en beter?

Een reactie achterlaten