fbpx

Aantal Battlefield 2042 spelers bereikt historisch dieptepunt

battlefield open beta

Speel je nog steeds Battlefield 2042? Dan ben je allicht een van de meest die-hard Battlefield fans. Gamers hebben immers massaal de titel achter zich gelaten waardoor het aantal spelers een historisch dieptepunt heeft bereikt.

De afgelopen dagen dook Battlefield 2042 volgens Steamcharts voor het eerst onder de 1000 gelijktijdige spelers op Steam. Een triest dieptepunt voor Battlefield 2042, vooral als je weet dat dat voorganger Battlefield V op hetzelfde moment nog minstens drie keer zoveel spelers heeft.


Het aantal spelers op consoles is niet bekend, maar allicht doet de shooter het op PS5 of Xbox Series X niet veel beter. En dat heeft alles te maken met de rommelige staat van de shooter. Bij launch kreeg Battlefield 2042 af te rekenen met tonnen bugs en gameplayproblemen, waardoor spelers de shooter snel ‘adieu’ zegden.

Of Battlefield 2042 de schade nog kan goedmaken? Dat valt af te wachten. EA belooft tal van verbeteringen in de loop van de zomer. De gigantische update 4.0 zou zelfs al volgende week verschijnen. Die bevat zo’n 400 bug fixes en algemene verbeteringen.

DICE community manager Kevin Johnson deelde enkele details van de patch. Zo krijgen verschillende Specialists aanpassingen voor betere gamebalans en worden XP-beloningen getweakt.

EA zou tegelijk ook al groen licht gegeven hebben voor de ontwikkeling van de volgende Battlefield-game. Eentje die terugkeert naar de roots van de reeks. Al is dat nog niet officieel bevestigd.

Wij zijn benieuwd of Battlefield 2042 een Cyberpunkje kan doen na de lijvige update.

Een reactie achterlaten