fbpx

Battlefield 2042 kortfilm bevestigt comeback Battlefield 4 personages

Battlefield 2042 geeft ons via een nieuwe kortfilm een uitgebreide kijk op de setting van de game. De kortfilm volgt op een reeks kortverhalen die afgelopen week verschenen zijn en bevestigt de terugkeer van verschillende bekende gezichten uit Battlefield 4.

In de wereld van Battlefield 2042 blijven er na een reeks van klimaatrampen en gewapende conflicten nog maar twee grootmachten over. Alle andere naties zijn gevallen, dus soldaten zonder vaderland (de zogeheten No-Pats) kunnen kiezen om te strijden voor de VS of Rusland. En dat brengt een grootschalig conflict met zich mee.


Twee soldaten die een rol spelen in het conflict zijn Kimble ‘Irish’ Graves (gespeeld door acteur Michael K. Williams) en Clayton ‘Pac’ Pakowski. Allicht kennen spelers de veteranen nog van Battlefield 4. Die game is trouwens na de bekendmaking van Battlefield 2042 opnieuw retepopulair en wordt massaal gedownload.

Beide personages uit Battlefield 4 spelen ook een belangrijke rol in de Exodus kortfilm hierboven. Let trouwens ook op de coole easter egg.

Wij hopen alvast dat EA nog meer van dit soort kortfilms zal lossen om het verhaal verder te kaderen. Want zeg nu zelf: hier had DICE toch een geweldig coole verhaalcampaign voor kunnen maken?

Battlefield 2042 verschijnt op 22 oktober en wordt multiplayer only. Check hier 11 minuten aan gelekte gameplay!

Een reactie achterlaten