fbpx

Battlefield 2042 gebruikt bots om servers op te vullen

Battelfield 2042

Dat er een hoop soldaten zullen sneuvelen in Battlefield 2042 – AI-gestuurde troepen incluis –  staat buiten kijf. Ontwikkelaar DICE heeft namelijk onthuld dat-ie computersoldaten zal inzetten om lege plaatsen tijdens een match te vullen. Op die manier wil EA vlotte multiplayermatches garanderen.

DICE besprak het gebruik van AI-gestuurde troepen in een nieuwe blogpost op EA’s website. Zoals reeds bekend wordt Battlefield 2042 multiplayer only en ondersteunt de game 128 spelers op PS5, Xbox One en pc. Op PS4 en Xbox One wordt dat aantal teruggebracht naar 64 spelers.


Wat als niet alle posities ingevuld geraken? Dan vult ontwikkelaar DICE de rangen aan met bots. Op die manier is er altijd een volle bezetting aan beide kanten van de map en hoef je niet lang in de lobby te wachten.

Wanneer nieuwe spelers zich voor dienst aanmelden, worden de bots teruggeroepen uit het gevecht. Tenzij je er natuurlijk voor kiest om in het co-op of solo op te nemen tegen alleen maar computergestuurde vijanden. In dat geval kan je het aantal bots en hun moeilijkheidsgraad zelf instellen.

Wat betreft game modi, kan je aan de slag met Conquest en Breakthrough, die ondergebracht worden bij het nieuwe All-out Warfare. Die modus verdeelt een gigantische map in sectoren, waarin je moet strijden om bepaalde locaties te veroveren. Conquest op gigantische schaal, zeg maar.

Daarnaast is er nog Hazard Zone, al zijn daar nog geen specifieke details van bekend. Tot slot is er nog een derde modus, waar we nog helemaal niets van weten. Al wordt dat volgens EA zeker geen battle royale.

Battlefield 2042 komt op 22 oktober 2021 naar pc, current-gen en next-gen consoles.

Een reactie achterlaten