fbpx

Balenciaga PS5 T-shirt is duurder dan de console zelf

Schermafbeelding 2021 06 03 om 20.27.00

Zin om je liefde voor de PlayStation te etaleren met een kwalitatief stukje textiel? Dan is de nieuwe collectie van het modemerk Balenciaga wel iets voor jou. In samenwerking met Sony heeft het luxelabel zowel een t-shirt als een hoodie ontworpen op basis van de PS5. Enige nadeel: beide kledingstukken zijn duurder dan de console zelf.

Om het beeld wat concreter te maken: het t-shirt gaat over de toonbank voor 675 dollar, terwijl de hoodie van jou is voor 875 dollar. Absurde prijzen? Zeker, maar dat is ook het punt. Niets zet een product meer in de kijker dan een exclusief item van een gerenommeerd modehuis in beperkte oplage, toch?


De boodschap die Sony hier wil neerzetten is dan ook behoorlijk ambigu. Een exclusief item op de markt gooien om een console te promoten die wereldwijd – nog steeds – nergens te vinden is? En dat aan een torenhoge prijs? In een periode waarin tal van mensen tijdelijk werkloos zijn door de coronacrisis?

Sony is er zich ongetwijfeld van bewust dat het een zure nasmaak kan nalaten bij fans. Maar ook dat is misschien de bedoeling. Wie wat euro’s kwijt wil, kan terecht op de Balanciaga webshop.

PS5 Balenciagahoodie

Een reactie achterlaten