fbpx

Ark: Survival Ascended schuift op naar oktober

Ark

De release van Ark: Survival Ascended, de aankomende remaster/vervanger van Ark: Survival Evolved, wordt uitgesteld tot oktober. Ook krijgt de game opnieuw een tijdelijke – prijswijziging.

Het nieuws werd gedeeld via een community blogpost. Zo schrijft ontwikkelaar Wildcard dat de game nu verschijnt in oktober, al is er geen specifieke datum meegedeeld. De ontwikkelaar vertelt dat de overschakeling naar Unreal Engine 5.2 een hele uitdaging is. Dus hebben ze meer tijd nodig.


Opvallend is dat de release nu een early access launch wordt. Prijskaartje van de game? 44,99 dollar. Wildcard voorziet een tijdelijke lagere prijs van 39,99 dollar, omdat de ontwikkelaar niet alle inhoud van de originele release beschikbaar kan maken bij de launch van Ascended Evolved. Zo zal de Scorched Earth expansie pas in december verschijnen. Ragnarok en Aberration daarentegen pas in 2024.

Dat de communicatie omtrent de overschakeling naar Ark: Survival Ascended een zootje is bewijzen eerdere berichten van de ontwikkelaar. Maar uiteindelijk is er nu toch duidelijkheid. Behalve over die releasedatum dan.

De server van Ark: Survival Evolved gaan offline op 30 september. Dus je kan nog een maandje langer spelen.

Een reactie achterlaten