fbpx

Ark: Survival Ascended remaster is nu… nog duurder

Schermafbeelding 2023 04 10 om 02.13.09

Dat Studio Wildcard de servers van Ark: Survival Evolved op 31 augustus sluit, kon op weinig bijval rekenen. De ontwikkelaar lanceert ter vervanging Ark: Survival Ascended, een Unreal 5 Engine remaster waarvoor je moet betalen. Dat trouwe spelers de game opnieuw moeten aankopen, zorgt voor veel kritiek. Als reactie heeft de ontwikkelaar de remaster-bundel… nu nog duurder gemaakt.

Zo kondigde Wildcard vorige week nog Ark: Survival Ascended aan, de vervanger van het het huidige Ars: Survival Evolved. De makers boden om de pijn te verzachten ook een voordelige bundel aan: Ark: Survival Ascended én opvolger Ark 2 voor maar €49,99. Nu meldt Wildcard Studio dat die aankondiging helemaal fout was.


In het nieuwe plan wordt Ark: Survival Ascended gelanceerd als standalone game voor €59,99, zonder Ark 2. Voor dat extra tientje krijg je wel alle originele expansies erbij in geremasterde vorm. In tegenstelling tot de vorige aankondiging, worden de uitbreidingen niet meer apart verkocht. Het gaat om Scorched Earth, Aberration, Extinction en daarnaast ook Genesis Part 1 en Part 2. Merk op dat ook Ark 2 niet meer gebundeld wordt.

De Ark Respawned bundel met zowel Ark: Survival Ascended als Ark 2 is dus volledig van de tafel geveegd. Het leek ons logisch dat de makers geen gloednieuwe sequel aan zo’n goedkope prijs zouden aanbieden. Dat de communicatie omtrent het releaseplan een complete clusterfuck is, spreekt voor zich.

Deze zomer verschijnt de remaster, later in 2024 verschijnt de sequel Ark 2, al is daar voorlopig geen prijs van bekend.

Een reactie achterlaten