fbpx

Ark: Survival Ascended aangekondigd voor PS5, Xbox Series en pc

Ark Survival

Studio Wildcard heeft Ark: Survival Ascended, een remaster van de originele game ontwikkeld in Unreal Engine 5. Terwijl de studio sequel Ark II recent uitstelde tot 2024, gaat deze versie live in augustus en zal het de huidige game vervangen.

Wanneer Ark: Survival Ascended lanceert, worden alle servers van Ark: Survival Evolved dan ook offline gehaald. Opvallend: de nieuwe versie lanceert als standalone titel en er is helemaal geen upgrade vanuit de oude game mogelijk.


Bij de launch heb je toegang tot ‘The Island’, ‘Scorched Earth’ en de herwerkte modus ‘Survival of the Fittest’.

Op PS5 lanceert de game voor €39,99. Op Xbox Series en pc krijg je echter ook toegang tot een Ark Respawned Bundel, die zowel Ark: Survival Ascended en Ark 2 bevat voor €49,99. De Ark Respawned Bundel is vanaf de launch verkrijgbaar voor één jaar. Wie de collectie koopt, krijgt trouwens ook toegang tot de closed beta van Ark 2 in 2024.

Ook de verschillende expansies worden opnieuw apart verkocht. Zo heb je keuze uit de Explorer’s Pass, die Scorched Earth, Aberration (Q4 2023) en Extinction (Q1 2024) bevat. En de Genesis Pass, die Genesis Part 1 (Q1 2024) en Genesis Part 2 (Q2 2024) bevat. Beide seizoenspassen gaan over de digitale toonbank voor €19,99.

Hoewel het zonde is dat er geen upgrade-mogelijkheid voorzien is, lijkt de overstap naar Unreal Engine 5 indrukwekkende graphics te introduceren. Zo is er dynamisch weer en water, maar ook interactieve begroeiing en talloze andere technische snufjes. Vanzelfsprekend krijgt ook de gameplay en de interface een boost. Al moet je daar dus de volledige game opnieuw voor kopen.

Een reactie achterlaten