fbpx

Alien Isolation krijgt eindelijk sequel… op smartphones

Het officiële Alien Twitter-account hint al een tijdje naar een nieuwe game. Iedereen hoopte op een volwaardig vervolg op Alien: Isolation, maar uiteindelijk werd het Alien: Blackout. Een survival-horror game voor… smartphones. Zucht.

Spelers kruipen opnieuw in de huid van Amanda Ripley, de dochter van Ellen Ripley en hoofdrolspeelster van Alien: Isolation. Ripley bevindt zich nu op een verlaten Weyland-Yutani schip, dat geterroriseerd wordt door een huiveringwekkende Xenomorph.


Via een noodsysteem moet jij ervoor zorgen dat je zeven teamgenoten de nachtmerrie overleven. Met behulp van de camera’s help jij je collega’s bij het oplossen van puzzels en het ontwijken van de Alien. Tijdens het spel zal je volgens de makers lastige keuzes moeten maken, die de uitkomst van de game bepalen. Een twist dus op het genre van Five Nights At Freddy.

De aankondiging zorgt voor een algemeen gevoel van teleurstelling en frustratie bij de fans. Want Alien: Isolation verdient echt wel een betere sequel dan een mobile game. Als je goed luistert, kan je het boeh-geroep door je scherm horen.

Maar goed, de uitgever is nog niet uitgesproken. 20th Century Fox belooft nog een aankondiging in de komende dagen. Aangezien de hashtag #ReadPlayWATCH leest, denken wij alvast aan een film. Wat vinden wij daarvan? Amanda R.I.P.-ley

Een reactie achterlaten