fbpx

Gerucht: nieuwe AAA Alien game in ontwikkeling

Alien Isolation 1

Goed nieuws voor fans van Xenomorphs, want volgens een vers gerucht zou er nieuwe AAA game in ontwikkeling zijn gebaseerd op de Alien films. Het zou een horrorgame worden geïnspireerd door Resident Evil en Dead Space.

Website Insider Gaming beweert documenten en concept art gekregen te hebben van bronnen die anoniem wensen te blijven. Volgens de paperassen gaat het om een AAA survival-horror project, dat de codenaam ‘Marathon’ draagt. De game zou gepland zijn voor release eind 2023.


Hoewel Insider Gaming de studio niet kon achterhalen, wordt de ontwikkeling van de titel wel geïnspireerd door Dead Space en Resident Evil.

Opvallend: het gaat hier niet om een vervolg op Alien: Isolation. Volgens de anonieme bronnen zou die game ook in ontwikkeling zijn bij Creative Assembly. Project Marathon zoals hierboven beschreven, is dus een volledig ander project.

Natuurlijk moeten we altijd een beetje waakzaam zijn met dit soort geruchten, vooral omdat een Alien Isolation sequel en het nieuwe Project Marathon bijzonder hard op elkaar lijken qua beschrijving. Misschien is het uiteindelijk wel één en dezelfde game.

In ieder geval lijkt een sequel op Alien: Isolation wel plausibel, gezien de populariteit van die game. Wat denken jullie?

Een reactie achterlaten