fbpx

SEGA annuleert live-service shooter Hyenas vlak voor release

Hyenas

Een nieuwe live-service game van de grond krijgen is een hele opgave. Tal van uitgevers proberen een stukje van de taart mee te pikken, al resulteert het vaak in projecten die snel na release worden stopgezet. Hyenas, de nieuwe shooter van Creative Assembly geraakte zelfs niet zo ver. Uitgever SEGA heeft de shooter immers geannuleerd vlak voor launch.

Na een meeting van de raad van bestuur maakte SEGA bekend Hyenas niet uit te brengen. De beslissing viel na een evaluatie van alle projecten bij de Europese studio’s. Aangezien Europese projecten op dit moment een te lage winstmarge genereren voor de uitgever, werd Hyenas samen met enkele onaangekondigde projecten geliquideerd.


Hyenas stond gepland voor release dit najaar en stond vorige maand nog op de beursvloer van gamescom. In de scifi first-person shooter stonden vuurgevechten zonder zwaartekracht centraal. Denk Lawbreakers van Cliffy B, maar dan iets frivoler qua sfeer.

De game linkte ook verschillende franchises van SEGA aan elkaar. Zo droeg een van de personages een geinig Sonic-kostuum.

Nu het project van Creative Assembly voor de bijl ging, ziet de studio zich genoodzaakt om ontslagoverleg op te starten. Hoeveel medewerkers dat zal treffen is onbekend. Al belooft de studio een mogelijke overplaatsing voor posities die geschrapt worden.

Een reactie achterlaten