fbpx

Makers van Alien Isolation werken aan nieuwe scifi shooter

Alien

De nieuwe game van Creative Assembly wordt geen horror- of strategiegame. Het nieuwste project van de studio achter Alien Isolation is namelijk een scifi first-person shooter in een volledig nieuw universum. En dat betekent dus ook een compleet nieuwe franchise.

Creative Assembly studio director Gareth Edmondson en creative director Alistair Hope onthulden het nieuws in een interview met Edge Magazine. Volgens het duo werkt het team achter Alien Isolation al sinds 2018 aan een nieuwe shooter.


In het nieuwe project staan oog voor detail en authenticiteit centraal. En dat wil zeggen dat de makers zich toeleggen op het correct overbrengen van het bronmateriaal. Wat dat bronmateriaal is? Geen idee, al is de game dus duidelijk gebaseerd op een bestaand boek. Of misschien een film. Daarom vindt Creative Assembly het belangrijk dat ‘de sfeer zo goed mogelijk wordt overgebracht’.

Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat, want het shootergenre is toch wel degelijk nieuw grondgebied voor de studio.

Een reactie achterlaten