fbpx

Alan Wake studio werkt aan free-to-play multiplayershooter Vanguard

Remedy entertainment

Ontwikkelaar Remedy Entertainment heeft de eerste details van zijn nieuwe game bekendgemaakt. Dat wordt een free-to-play shooter in samenwerking met de Chinese mega-uitgever Tencent. De game gaat voorlopig als Vanguard door het leven en wordt een verhaalgedreven co-op shooter.

Remedy Entertainment kennen we vooral van Control, Alan Wake en de Max Payne-serie. Hun nieuwe titel wordt volgens de aankondiging op hun website gemaakt met de Unreal engine en is al sinds 2018 in ontwikkeling. Opvallend: de Chinese publisher Tencent treedt op als uitgever.


Vanguard wordt de eerste stap van de Finse studio in de wereld van free-to-play games. Volgens de Finnen zit Vanguard nog in een vroeg ontwikkelingsstadium, maar komt het zowel naar pc en consoles. Uitgever Tencent wil snel na release ook een mobile versie van de game op de markt.

Deze nieuwe multiplayershooter is niet het enige nieuwe project van ontwikkelaar Remedy Entertainment. Zo maakten de Finnen al eerder bekend dat ze ook werken aan een verhaalmodus voor de in Azië retepopulaire free-to-play shooter Crossfire X.

Daarnaast kondigde de studio recent ook een vervolg op Alan Wake aan, een sequel van zijn paranormale shooter Control én een multiplayer spinoff.

Een reactie achterlaten