fbpx

Activision reageert: dit najaar toch Call of Duty van Sledgehammer Games

Call of Duty

De afgelopen weken is er rijkelijk inkt gevloeid over de nieuwste Call of Duty. Zo zou volgens verschillende insiders de ontwikkeling zo hard in het slop zitten dat de game wordt uitgesteld naar 2022. Activision drukt die geruchten nu de kop in.

Tijdens de presentatie van zijn financiële cijfers bevestigt de uitgever aan zijn aandeelhouders dat er wel degelijk een nieuwe Call of Duty verschijnt dit najaar. Die wordt ontwikkeld door Sledgehammer Games (die al eerder Call of Duty: WWII afleverde) en ziet er volgens de uitgever fantastisch uit.


Activision repte geen woord over de eventuele ontwikkelingsproblemen achter de schermen. Call of Duty 2021 wordt volgens het financieel rapport gemaakt voor de nieuwe generatie consoles en zal de hardware optimaal benutten. De game bevat opnieuw een campaign, multiplayer en co-op en krijgt een eigen plaatsje in het overkoepelende ecosysteem. Een wisselwerking met Warzone staat dus op de planning.

Ondanks de vele geruchten kunnen we in november allicht toch aan de slag met de nieuwe Call of Duty die Call of Duty WII: Vanguard zou heten. Eerdere geruchten rapporteerden immers al dat Sledgehammer Games zou terugkeren de Tweede Wereldoorlog. Natuurlijk is ook dat niet officieel bevestigd.

Dit najaar wordt het dus Call of Duty versus Battlefield. Voor meer  details is het wachten tot de officiële onthulling.

Een reactie achterlaten