fbpx

Aanwijzingen naar Final Fantasy IX remake duiken weer op

FFIX

De aankomende expansie voor Final Fantasy XIV, Dawntrail, bevat een heleboel verwijzingen naar Final Fantasy IX. Waarom die referenties zo talrijk aanwezig zijn in de nieuwe uitbreiding? Dat wilde regisseur Naoki Yoshida niet zeggen omdat het nog ‘geheim’ zou zijn.

Tijdens een PAX East panel kondigde Naoki Yoshida niet alleen de releasedatum van de Dawntrail expansie aan, maar ook allerlei pre-order bonussen en digitale extra’s. Na afloop liet de regisseur vallen dat ‘oplettende zielen allicht een heleboel verwijzingen naar Final Fantasy IX gespot hebben… maar die reden is nog geheim’.


Meteen begonnen de geruchten over een Final Fantasy IX remake weer te circuleren. In 2021 dook de game al op via een Nvidia GeForce database lek, samen met andere titels. Het gros van die overige titels is inmiddels aangekondigd en/of verschenen. Denk maar aan Dragon’s Dogma 2, GTA Trilogy remaster, Tekken 8, Avowed en Helldivers 2.

Opvallend genoeg repte Square Enix nog met geen woord over een Final Fantasy IX remake, hoewel verschillende bronnen beweren dat het project bestaat. Vorig jaar verklapte Giant Bomb journalist Jeff Grubb nog dat de remake effectief in ontwikkeling is. Ook de website Gematsu pikte daar op in met een bevestiging dat de game in de maak is.

Of er meer zit achter de teasers van Naoki Yoshida? Tot een officiële aankondiging van Square Enix volgt, blijft het gissen. Toch moeten we in het achterhoofd houden dat Square Enix indertijd Final Fantasy VII Remake veel te snel had aangekondigd. Het zou kunnen dat de uitgever deze keer zo lang mogelijk wil wachten, zodat de release veel sneller op de aankondiging volgt.

Vinger gekruist dus voor een remake van Final Fantasy IX?

Een reactie achterlaten