fbpx

17-jarige Brit opgepakt in kader van GTA 6 leak

GTA

In het Britse Oxfordshire is een 17-jarige verdachte aangehouden met betrekking tot het gigantische GTA 6 leak van afgelopen weekend. De hacker werd opgepakt door de Londense politie in samenwerking met de FBI.

Het nieuws werd aangekondigd door de London City Police, dat de aanhouding kon uitvoeren dankzij het onderzoek van de Britse nationale Cyber Crime Unit. Hoewel de hacker aangehouden is op verdenking van het GTA 6 lek, is er nog geen officiële aanklacht ingediend. Later zou nog een statement van de FBI volgen.


De hacker zou gelinkt zijn aan de groep ‘Lapsus$’, die eveneens verdacht wordt van een recente cyberaanval op het Amerikaanse bedrijf Uber. De groep zou communiceren en ook aanvallen plannen via Telegram, een versleutelde berichtenapp.

Zoals je weet, lekte een hacker afgelopen weekend bijna 100 video’s van GTA 6. Hoewel de beelden afkomstig waren van een vroege build van de game, heeft Rockstar Games bevestigd dat de beelden echt zijn. De studio stelde eveneens fans gerust dat het project geen vertraging zal oplopen door het lek.

Een reactie achterlaten