fbpx

Zombie survivalgame The Day Before uitgesteld wegens merknaamdispuut

The Day Before

The Day Before, de open-wereld zombiesurvivalgame is opnieuw uitgesteld. De titel stond gepland voor 1 maart, maar komt nu pas in november wegens… een merknaamdispuut. Anderen beweren dat de ontwikkelaar uit Singapore het publiek aan het misleiden is en dat de game een scam is.

Toen ontwikkelaar Fntastic de game aankondigde in januari 2021, was een handelsmerk voor de naam ‘The Day Before’ nog beschikbaar. In mei 2021 deed iemand in Zuid-Korea echter een aanvraag voor exact dezelfde naam. De persoon deed de aanvraag in de VS en na een goedkeuringsperiode werd het handelsmerk toegekend door het United States Patent and Trademark Office in november 2022.


Als gevolg kreeg Fntastic een klacht van de naamhouder op 19 januari. De studio was genoodzaakt om zowel de Steam-pagina als de website van het spel offline te halen. Ook stelde de studio de game uit van zijn geplande releasedatum in maart naar 10 november om de heisa op te lossen. Normaal zou Fntastic ook nog een uitgebreide gameplayvideo delen deze maand, maar die komt er ook niet als het gevolg van het juridische dispuut.

Als een gevolg werd de sfeer rond de game heel negatief. Zo beweren enkele insiders dat de game een scam is en er eigenlijk geen speelbare versie van de game is. Een van de community moderators van The Day Before vertelde op Discord dat hij niet zeker was over het bestaan van The Day Before. Zo laat hij weten dat het team van moderators nooit enige vorm van gameplay gezien heeft.

Misschien wat verregaand om te beweren dat de game niet bestaat, maar het valt niet te ontkennen dat de titel gehuld is in duisternis. De makers hebben nog maar weinig van de gameplay getoond. Hoe het nu verder moet, komen we alleen maar te weten via toekomstige updates.

Een reactie achterlaten