fbpx

Zo ziet een Viking rap battle eruit in Assassin’s Creed Valhalla

In Assassin’s Creed Valhalla kan je deelnemen aan Viking rap battles, dat had Ubisoft al verklapt. Maar hoe dat precies in zijn werk gaat, zie je in onze gameplavideo hierboven. Wij hebben de nieuwe Assassin’s Creed immers al drie uurtjes mogen spelen tijdens een exclusieve hands-on sessie. Vanzelfsprekend zijn we meteen op zoek gegaan naar een rivaal om onze ‘flyting skills’ te testen.

Tussen het plunderen van Engelse dorpen en afslachten van mythische beesten door vind je in bepaalde nederzettingen een poëtische rijmkunstenaar rondhangen die zijn skills met jou wil testen. Gewoon erop afstappen, zilver inzetten en dan kan het vocale equivalent van armpje drukken beginnen. Erg moeilijk is onze eerste rap battle niet. Gewoon kwestie van de meest gepaste repliek te kiezen vóór de teller op nul staat. Het liefste een die rijmt, anders lacht je rivaal je vierkant uit.


viking rap

MC EIVOR

Voor wie het langschip gemist heeft: in Valhalla speel je als Viking Eivor die samen met zijn clan Engeland binnenvalt en het stelselmatig probeert te veroveren. Als oergevaarlijke Noorman of -vrouw (dat kies je zelf), moet je zowel burchten op gewelddadige wijze innemen als politieke allianties aangaan met de bezette volkeren en rivaliserende clans. O ja, en ook sporadisch wat middeleeuwse rhymes spitten om extra aanzien te krijgen van de Angelsaksen.

We vinden het een geestig tussendoortje, al hopen we dat we later ook publiek zullen krijgen en de verliezer van het denkbeeldige podium wordt uitgejoeld. Het ‘flyten’ – zo heette dat volgens de historicus – is trouwens maar één voorbeeldje van wat je allemaal kan doen in deze Vikingversie van Assassin’s Creed. We hebben tientallen ledematen afgehakt en schedels ingebeukt, ons lam gezopen tijdens een Vikingbruiloft, glorieus gewonnen tijdens een zuipwedstrijd om daarna de overwinning te vieren door sex te hebben met de tegenpartij. Dat het er behoorlijk wild aan toegaat in deze Valhalla staat vast.

Assassin’s Creed Valhalla verschijnt op 17 november. Voor meer beukende Viking gameplay kan je hier terecht.

Een reactie achterlaten