fbpx

Gerucht: de eerste details over The Last of Us 2

O, wat een heerlijk gerucht: Sony zou op het punt hebben gestaan om The Last of Us 2 te onthullen tijdens de E3-persconferentie, maar die plannen werden op de laatste minuut afgeblazen. Hoe we dit weten? Een niet nader genoemd magazine had een exclusieve coverdeal met Sony en heeft nu een pagina van het niet gepubliceerde artikel gelekt.

Uit het artikel komen we heel wat details te weten: The Last of Us 2 speelt zich vijf jaar na het origineel af. Ellie is ondertussen 19 en voelt zich een pak volwassener.


Ontwikkelaar Naughty Dog legt volgens het artikel de focus op realisme, van de gezichtsuitdrukkingen en bewegingsanimaties tot het verhaal. Game director Neil Druckman kaart aan dat er enorm veel vrijheid is op vlak van gameplay. De wereld van The Last of Us 2 is niet volledig open, maar de benadering is vrij gelijkaardig aan die van Uncharted 4: A Thief’s End. De game bevat locaties met de omvang van een stad en zijn vrij te verkennen.

Ellie haar leerschool bij Joel werpt zijn vruchten af: ze toont haarzelf als een ware strategist in verschillende situaties. Tot slot haalt Druckman aan dat de game sleutelmomenten uit het leven van Ellie toont. Deze belangrijke herinneringen hadden een grote impact op haar persoonlijkheid en hebben een duidelijk verband met het originele verhaal van de eerste game. The Last of Us 2 is een reis waarin je zoekt naar antwoorden.

Volgens het artikel zou de PlayStation-exclusive in 2018 verschijnen. Over welk Engelstalig blad het precies gaat is niet duidelijk. Hoewel de foto’s en artwork er geloofwaardig uitzien en de tekst leest alsof hij uit de Game Informer komt, moet je dit bericht toch met een flinke korrel zout nemen. Maar het verhindert ons niet om stiekem te hopen dat dit the real deal is.

ni22cm3

Een reactie achterlaten