fbpx

Xbox werkt aan actie-rpg met Wu-Tang Clan

wu tang emblem

Microsoft zou momenteel werken aan een actie-rpg met Wu-Tang Clan, de bekende Amerikaanse rapgroep uit de nineties. De game is in de maak bij ontwikkelaar Brass Lion Entertainment en wordt een 4-player co-op game met een anime-look. De Xbox/PC exclusive zou volgend jaar verschijnen.

Achter de schermen gaat de titel door het leven als Project Shaolin. De game dook voor het eerst op via het Nvidia-lek, dat heel wat projecten wereldkundig maakte. Ondertussen hebben journalisten van Windows Central en GamesBeat het bestaan van de titel bevestigd.


Project Shaolin wordt een actie-rpg met een focus op mêlee combat. De game zou een verhaalcampaign hebben die tientallen uren duurt. Tijdens het avontuur moet je uitrusting, wapens en loot verzamelen om sterker te worden. Klinkt als een live-service game en dat wordt het ook. Zo zou de titel regelmatig ondersteund worden via updates en krijgt het ook uitgebreide end-game dungeons.

Opvallend is dat Manveer Heir, de grote baas van Brass Lion Entertainment, in september al liet vallen dat de studio werkt aan een onaangekondigde rpg met een anime-look. Grappig genoeg werd dat toen niet opgepikt door de media.

In ieder geval is Brass Lion Entertainment niet van de kleinste. Zo heeft de studio enkele veteranen die aan Mass Effect, Fallout en Sleeping Dogs werkten.

Een reactie achterlaten