fbpx

Xbox Series X heet eigenlijk gewoon Xbox

Tijdens The Game Awards was Xbox-baas Phil Spencer enthousiast om zijn nieuwe console Xbox Series X voor te stellen. Een ietwat vreemde naam, maar er zit een verhaal achter. Volgens Microsoft heet de next-gen console technisch gezien gewoon Xbox en is de Xbox Series X slechts één van de next-gen modellen die zal verschijnen.

In een interview met Business Insider verklaart een vertegenwoordiger van Microsoft de naam. Alle consoles van Microsoft krijgen in de toekomst de naam gewoon ‘Xbox’. Het tweede deel van de naam ‘Series X’ duidt op het model van die console. In de toekomst zullen dus nog andere versies van de next-gen console verschijnen.


Hij vergelijkt het met de huidige generatie. Zo is er nu al een Xbox One S en de krachtigere Xbox One X. Die strategie wil Microsoft doorzetten in de toekomst. Binnen afzienbare kan bijvoorbeeld een Xbox Series S verschijnen of een andere versie van de next-gen Xbox.

Een beetje verwarrend allemaal, maar ergens ook logisch. Zo creëert Microsoft de ruimte om meer iteraties te lanceren van eenzelfde console op een kortere tijdspanne. Met als gevolg een grotere technologische verbetering op een kortere termijn. Misschien is de Series X in dat opzicht de laatste generatie, omdat elke nieuwe console in de reeks voortdurend zou evolueren.

Eén ding staat natuurlijk vast. De Xbox-console die eind 2020 in de rekken ligt, heet dus ook gewoon ‘Xbox’. Maar maakt wel deel uit van de Xbox Series X. Snappie?

Een reactie achterlaten