fbpx

Xbox richt team op voor behoud van videogames

Xbox

Xbox-president Sarah Bond heeft een nieuw team opgericht dat zich zal toeleggen op het behoud videogames. Ook zal het team backwards compatibility van oude titels garanderen in toekomstige hardware. Het nieuws werd gedeeld door Window Central, dat een interno memo van Microsoft te pakken kreeg.

Via de memo bevestigt Bond dat ze zich wil inzetten voor toekomstige videogame hardware. Het lijkt erop dat we de laatste Xbox consoles dus nog niet gezien hebben. Maar belangrijker is dat Bond ‘een team heeft opgericht dat de huidige bibliotheek aan Xbox-titels future-proof moet maken voor toekomstige hardware’.


Doel is om een beter behoud van videogames te integreren. Zoals je weet, gaan er bij sluiting van digitale stores vaak talloze games verloren. Simpelweg omdat er geen fysieke dragers voor bestaan. Daarom wil Bond graag de backwards compatibility functie van Xbox voortzetten. De Xbox president wil de volledige bibliotheek aan Xbox games meenemen naar de toekomst, zodat alle volgende generaties van spelers de games kunnen ervaren.

Wat betreft next-gen hardware, loste Bond ook wat interessante details. Zo maakte de dame bekend dat ‘Xbox volop sleutelt aan de volgende generatie hardware’. En dat het team ‘de grootste technologische sprong ooit in een generatie wil realiseren’.

Klinkt veelbelovend, al zijn wij benieuwd wanneer Microsoft deze nieuwe hardware zal onthullen…

Een reactie achterlaten