fbpx

Xbox maakt 200 dollar verlies met elke verkochte console

Xbox verlies microsoft

Volgens Xbox-baas Phil Spencer maakt Microsoft 200 dollar verlies op elke Xbox-console die het verkoopt. Microsoft maakt dat goed met de winst op games, abo’s en accessoires.

De grote baas van Xbox deed zijn boekje open in een interview met nieuwszender CNBC. Daarin vertelt hij dat de economische recessie minder impact heeft op de gameindustrie dan op andere technologiesectoren. Maar Xbox-consoles worden nog steeds met verlies verkocht. Die kost varieert van 100 tot 200 dollar, afhankelijk van het type Xbox-console.


Het is al langer bekend dat consoles met verlies in de markt worden gezet, maar nooit eerder plakte een topman ook een specifiek bedrag op het verlies. Ook Sony maakt verlies op elke verkochte PS5, maar maakt dat goed met winsten van software, abonnementen en accessoires.

Phil Spencer liet vorige week vallen dat de kans op een prijsverhoging zeer aannemelijk. Wegens de economische recessie en stijgende productiekost is Microsoft van plan om binnen afzienbare tijd de prijs van zowel de consoles als de Game Pass op te slaan.

Een reactie achterlaten