fbpx

Xbox: ‘3 toekomstige Bethesda games zijn Xbox exclusive’

Bethesda

Slecht nieuws voor alle Bethesda fans met een PlayStation 5, want de uitgever heeft drie nieuwe projecten in de pijplijn die enkel op Xbox en pc zullen verschijnen. Welke titels dat zijn, onthult Microsoft helaas niet. Al kunnen we een beredeneerde gok doen.

Microsoft maakte de exclusiviteit van de titels bekend in een document van 37 pagina’s als antwoord op de recente rechtszaak van de Federal Trade Commission inzake de overname van Bethesda. Op de zesde pagina van het verslag meldt de uitgever dat drie toekomstige Bethesda games exclusief voor Xbox en PC lanceren.


Helaas zijn de specifieke namen geschrapt. Volgens het document zou het gaan om titels die ‘voornamelijk alleen of in kleine groep gespeeld kunnen worden’. Allicht niet om Redfall en Starfield dus, want de exclusiviteit van die games is al veel langer bekend. Er zou dus ook geen reden zijn om die titels onzichtbaar te maken in het document.

Het gaat dus om games waarvan de exclusiviteit nog niet publiek bekend is of titels die nog niet aangekondigd zijn. Wij gokken alvast op The Elder Scrolls 6 en de Indiana Jones game van MachineGames. Beide titels zijn uiteraard aangekondigd, al heeft Microsoft nooit specifiek vermeld dat de games exclusief op Xbox en pc verschijnen.

Wat die derde titel kan zijn? Misschien de volgende game van Tango Gameworks? Wie weet.

Een reactie achterlaten